Google+

Z CVTI SR | SVS BB | Školská wikiencyklopédia
Prejsť na: navigácia, hľadanie

Google+ je sociálna sieť prevádzkovaná firmou Google Inc. Služba bola predstavená 28. júna 2011, kedy začala testovacia prevádzka pre pozvaných používateľov. Nasledujúci deň mohli existujúci používatelia pozvať svojich priateľov, starších ako 18 rokov, aby si vytvorili vlastné kontá. To však bolo na ďalší deň rýchlo zablokované po "šialenom dopyte" po kontách.

Nájdete ho pod doménov http://plus.google.com

Všetko začalo novou lištou na všetkých weboch Google. Je čierno-červená a pokiaľ nieste prítomný na Google Plus, je to iba kosmetická úprava pôvodnej lišty. Ale ak používate Google plus, nájdete na prvom mieste položku +You

Všechno začíná novou lištou na všech webech Google. Je černo-červená a dokud nejste přítomni na Google Plus, je to pro vás jen kosmetická změna v dosavadní Google liště. Ovšem pokud používáte Google Plus, najdete na prvním místě položku +You (prípadne +Meno). A po kliknutí sa môžete pozrieť na všetkých funkcií Pluska, zdieľať, posielať, čítať čo zdieľajú vaši priatelia.

Aby ste mohli používať Google plus musíte mať vytvorený Google Profil a teda minimálne musíte mať vyplnené skutočné meno a vloženú fotografiu. Ďalšie informácie publikovať nemusíte. Plusko je pomerne fanatické v tom, ako ne-zasahovať do vašeho súkromia. Môžete si dosť presne nastaviť čo kto z vášho profilu a vašich informácií uvidí.

Základný vzhľad stránky Google Plus je funkčne podobný Facebooku, graficky je ale podstatne ľahší. Uprostred beží Stream - zprávy ľudí, ktorých sledujete. Tieto správy môžete rozdelovať do kruhov podľa sledovaných osôb. A to je zaujímavá zmena oproti Facebooku (u Facebooku je tiež podporovaná, ale jedná sa skôr o tolerovanú funkciu, než plne podporovanú)

Kruhy priateľov[upraviť]

Kruhy priateľov si môžete vytvárať ľubovolne a rýchlo sa rozhodnuť čo s ktorým kruhom priateľov chcete zdieľať. Svoje poznatky o počítačoch nemusíte zobrazovať svojej rodine a priateľom s futbalového klubu, fotky z piatkovej párty nemusia vidieť kolegovia z práce.
Keď si založíte nový kruh, vidíte na obrazovke kruh a niekoho do neho pridáte tak, že ho tam jednoducho presuniete miškou. V prípade, že máte veľa ľudí v jednom kruhu tak sa to môže stávať mierne nepriehľadné.

Základné informácie o sociálnej sieti Google+

K dispozícií sú aj slovenské titulky